Με μια εκδήλωση στις 5 Ιουλίου έξω από στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου του Λυκαβηττού, η Πλεύση Ελευθερίας με επικεφαλής την Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ταχθούν κατά του ΄΄ξεπουλήματος'', όπως τονίζουν, του χώρου, ο οποίος παραμένει κλειστός από το 2008.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος: 

Υπερασπιζόμαστε την δημόσια περιουσία και ξεκινάμε με την υπεράσπιση του θεάτρου του Λυκαβηττού, που έπρεπε να αποτελεί κοιτίδα ζωντανής δημιουργίας και παραμένει κλειστό από το 2008. 

«Αν δεν το υπερασπισθούμε», προσθέτει, «θα πέσει στα χέρια των αετονύχηδων». Αλλά δεν θα αφήσουμε το έγκλημα να συντελεστεί. Στις 5 Ιουλίου θα βρεθούμε στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου , για να πούμε ″ΌΧΙ″ στο ξεπούλημα του Θεάτρου Λυκαβηττού.

Θα είμαστε πολλοί, εκεί αναφέρει, από τον χώρο των κινημάτων και των πρωτοβουλιών, που δεν εκχωρούμε τη ζωή, την πατρίδα μας, ούτε και το ″ΌΧΙ″ μας.

Στην ανακοίνωση, γίνεται αναφορά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και δηλώνετε ότι «ένα χρόνο μετά την ιστορική καταγραφή του ″ΌΧΙ″ μας, δεν κάνουμε ούτε επετειακές εκδηλώσεις, ούτε μνημόσυνα: διεκδικούμε το περιεχόμενο του ″ΌΧΙ″ και ξεκινάμε έναν ανυποχώρητο αγώνα, ώστε το ″ΌΧΙ″ να γίνει πράξη. Αντιστεκόμαστε σε κάθε πράξη που ακυρώνει αυτό το ″ΌΧΙ″».