«Πρέπει να σοβαρευτούμε, πρέπει ό,τι λέγεται να γίνεται και πρέπει να λέγεται στους πολίτες η αλήθεια» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Real Fm 97,8.

«Το να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου δεν έχει κανένα νόημα. Πρέπει να σοβαρευτεί όλο το πολιτικό σύστημα, πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε μπει σε πολύ βαθιά νερά» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις συνέπειες του Brexit, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «φοβάμαι ότι η Ευρώπη θα διαλυθεί» σημειώνοντας ότι «οι ηγέτες της ΕΕ είναι κατώτεροι των περιστάσεων».

Αναφερόμενος στο σχέδιο του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μία νέα Ευρώπη ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι «ο Σόιμπλε εκμεταλλεύεται το χάος και το πλεονέκτημα του είναι ότι έχει άποψη».

«Η κατάσταση είναι κατάσταση Τιτανικού, το πλοίο πάει στα βράχια και ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί χορεύουν στη γέφυρα αμέριμνοι. Και ενώ το πλοίο ήδη έπεσε σ’ένα πρώτο παγόβουνο, δηλαδή το Brexit, σφυρίζουν αδιάφορα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα και στις πιο αδύναμες χώρες είπε ότι «όπως ξέρουμε, στο ναυάγιο οι επιβάτες της δεύτερης θέσης την πλήρωσαν πιο ακριβά από τους επιβάτες της πρώτης θέσης.»

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 όπου επισήμανε ότι: «Aνεξάρτητα με το τι γίνεται στην Ευρώπη εμείς πρέπει να σταθούμε στα δικά μας τα πόδια». «H κατάσταση γίνεται όλο και δυσκολότερη ειδικά για τις πιο αδύναμες χώρες όπως είμαστε εμείς, επομένως πρέπει να πάρουμε τελείως απαραίτητα και έκτακτα μέτρα και πέρα από αυτό πρέπει να φτιάξουμε και την οικονομία μας».