Στο πολιτικό γήπεδο και στα πραγματικά προβλήματα της χώρας θα προσπαθήσει να κρατήσει την μπάλα ο πρόεδρος της ΝΔ, έπειτα και από τη δημοσιοποίηση του εκλογικού νόμου από την πλευρά της κυβέρνησης. Προκειμένου το Μέγαρο Μαξίμου να μην αποπροσανατολίσει ξανά τη συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει μια σειρά πρωτοβουλιών για να επικοινωνήσει την κυβερνητική πρόταση του κόμματός του για νέα Συμφωνία, ενώ θα παρεμβαίνει είτε δημόσια είτε από το βήμα  της Βουλής, όποτε χρειάζεται, όπως έπραξε προχθές με την Cosco.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, αν τελικά ψηφιστεί από την Ολομέλεια, ο κ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι η ΝΔ θα τον καταργήσει όταν γίνει κυβέρνηση και επικεντρώνει την προσοχή του στη νέα συμφωνία με τους δανειστές, καθώς εκτιμά ότι το φθινόπωρο που οι πολίτες θα νιώσουν στο πετσί τους την αφαίμαξη από τα νέα εκκαθαριστικά της εφορίας, τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στα εργασιακά, ο πολιτικός χρόνος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώνει.

Στόχος πλέον του κ. Μητσοτάκη είναι να πείσει τους  πολίτες, ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», όπως υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας και ύφεσης της σημερινής κυβέρνησης. «Αυτό που διαφοροποιεί τη Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εγώ ξέρω πως θα φέρω επενδύσεις και δουλειές», λέει σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως το κριτήριο με το οποίο θα κριθεί αύριο η δική του κυβέρνηση είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας. 

Προς την κατεύθυνση αυτή ο ίδιος στοχεύει στη δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο, που για να γίνει χρειάζονται 100 δις ιδιωτικές επενδύσεις στα επόμενα 5 χρόνια. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει απάντηση και στο ερώτημα πως θα πείσει τους δανειστές, να δεχθούν μια νέα συμφωνία: «Θα κάνουμε επιθετικές μεταρρυθμίσεις και θα διεκδικήσουμε μείωση φορολογίας, μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα», τονίζει, προσθέτοντας ότι πιστεύει στις δυνατότητες των Ελλήνων και της χώρας. ΄

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μπροστά σε ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο που μπορεί να τον ξεκλειδώσει η επόμενη κυβέρνηση», φέρεται να λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, θέλοντας το κόμμα του μετά  τις επόμενες εκλογές «να σπάει το κύκλο των μνημονιακών κυβερνήσεων». Ο ίδιος εκτιμά ότι αν η χώρα κινηθεί στη λογική των πραγματικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μπορεί να δοθεί από τους δανειστές περισσότερος δημοσιονομικός χώρος. «Μπορεί να υπάρχει συμφωνία και εθνική γραμμή για το πλεόνασμα 2% από το 2018 και μετά», αναφέρει χαρακτηριστικά, άποψη η οποία, όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, έχει εκφραστεί ήδη και από ξένους αξιωματούχους, όπως είναι ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.