Την επιστολή - καταπέλτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επιχειρούμενο από την κυβέρνηση νέο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο στη χώρα μας σχολίασε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για «μείζον θέμα». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση. 

«Είναι προφανές τόσο από την έκταση, όσο και από την ένταση της επιστολής, ότι υπάρχει μείζον θέμα για την κυβέρνηση... Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μήνες πως η κυβέρνηση – όπως κάνει και με τον εκλογικό νόμο - βάζει πρώτα το κομματικό συμφέρον» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. 

«Το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι θέλει υπουργό - καναλάρχη που να ρυθμίζει τα πάντα» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αλλάξει ρότα και να ακολουθήσει το δρόμο της Ευρώπης...». «Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντίθετος με τους νόμους και το Σύνταγμά μας και το κοινοτικό δίκαιο» σημείωσε. 

«Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι»

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό τοπίο, ο Κωστής Χατζηδάκης προειδοποίησε ότι με τις κυβερνητικές πολιτικές η χώρα κινδυνεύει να χάσει μια δεκαετία. «Η κυβέρνηση γονάτισε τη ιδιωτική οικονομία, δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα μας έτσι» 

«Η χώρα με αυτή την κυβέρνηση μας πήγε πίσω. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μας πάει το 2017 εκεί που ήμασταν το 2014» δήλωσε δε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στους κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες, την επιστροφή στις αγορές και στην ανάπτυξη. «Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, πρόταση της ΝΔ είναι χαμηλότεροι φόροι και δαπάνες από τη μία, και θαρραλέο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα από την άλλη «για να στείλουμε το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στη χώρα».