Επέμεινε στο μοντέλο της λιτότητας ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε "αδειάζοντας" στην ουσία τον ηγέτη του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος τον κατηγόρησε ότι διχάζει την Ευρώπη με την πολιτική του.

Σε συντέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD είπε: «Το θέμα δεν είναι η λιτότητα, αλλά το να τηρούμε τους κανόνες που αποφασίζουμε». 

«Η Γερμανία είναι ένα καλό παράδειγμα για αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας στην κριτική του ηγέτη του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι διχάζει την Ευρώπη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: «Όταν (ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ) περιηγείται την Γερμανία ή την Ευρώπη ως Πρόεδρος του SPD, μερικές φορές δεν τον αναγνωρίζω. Υποστηρίζει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που κάνουμε ως κυβέρνηση».

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η τήρηση των δεσμεύσεων, προκειμένου τα κράτη-μέλη να προχωρούν προς τα εμπρός, όπως η Γερμανία, ενώ άσκησε κριτική στον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τις δηλώσεις του στην Αθήνα.
 
«Το πρόβλημα δεν είναι οι συνταγές, αλλά το ότι δεν εφαρμόζεται και αυτό μέχρι πρόσφατα το λέγαμε όλοι - και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν δεν τηρούνται οι κανόνες, δεν φταίνε οι κανόνες, αλλά το γεγονός ότι δεν τηρούνται. Δεν έχουμε έλλειμα από χρέη, ούτε στην Ελλάδα ούτε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε