Στο δικαίωμα του ανθρώπου στην ευθανασία αναφέρεται ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνοντας πως το Ποτάμι θα ανοίξει τη συζήτηση στην Ελλάδα.

Με αφορμή την περίπτωση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει:

«Ο ασθενής έχει δικαίωμα να κοιμηθεί βαθιά πριν πεθάνει». Με αυτή τη φράση ως οδηγό το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, πριν από έξι μήνες, νόμο που επιτρέπει τη «συνεχή και βαθιά καταστολή ασθενών σε τελικό στάδιο». Είναι αυτό που στην Ελλάδα λέμε «ευθανασία».

«Τη συζήτηση για το δικαίωμα και των Ελλήνων στην ευθανασία ξαναέβαλε στο δημόσιο διάλογο ο Αλέξανδρος Βέλιος. Δημοσιογράφος αριστοκρατικών αρχών (με την έννοια της ευγένειας και της διαχρονικότητας), ο Αλέξανδρος τολμά να διεκδικεί αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό του και σήμερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσιάζει το βιβλίο του «Εγώ και ο θάνατός μου». Ο Αλέξανδρος τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες θα φύγει για την Ελβετία. Μια από τις πολλές «δυτικές» χώρες που αναγνωρίζουν στους πολίτες που πάσχουν από ανίατες ασθένειες το δικαίωμα να διαλέξουν πώς και πότε θα φύγουν», προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης και καταλήγει:

Αποχαιρετώντας τον να του υποσχεθούμε ότι θα ανοίξουμε και εδώ επιτέλους αυτή τη συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κραυγές. Το δικαίωμα του ανθρώπου για ένα αξιοπρεπές τέλος.