Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή τον εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση εξαπολύει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να διεξαχθεί στα σοβαρά συζήτηση «όταν υπάρχει τέτοια πρωτοφανής κρίση ως προς την εξωτερική και εσωτερική, όταν δεν υπάρχει καμία πραγματική εγγύηση συναίνεσης».

Συγκρίνοντας την πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους του ΠΑΣΟΚ στις 2 Ιουνίου του 2015 τόνισε ότι ήταν μια κατεπείγουσα πολιτική πρωτοβουλία ανακοπής του κατήφορου στον οποίο έτρεχε, μέσα στην τότε συγκυρία, η χώρα με κίνδυνο να προσκρούσει στο Grexit και την ασύντακτη χρεοκοπία.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τώρα που το αδιέξοδο που προκάλεσε δεν είναι πλέον μόνο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό αλλά μετατρέπεται και σε αδιέξοδο κομματικό για τους κυβερνώντες, τώρα λοιπόν θυμούνται δήθεν την αναθεώρηση του Συντάγματος και κυρίως και επειγόντως τον εκλογικό νόμο! Τέτοιο  απροκάλυπτο εργαλειακό παιχνίδι με τους θεσμούς.

«Το «σχέδιο» τους συνίσταται στην καταστρατήγηση των θεσμών με στόχο να δημιουργηθεί, σε πρώτο στάδιο, η αίσθηση ότι η κυβέρνηση ελέγχει και καθοδηγεί τις πολιτικές εξελίξεις παρά το εθνικό αδιέξοδο για το οποίο ευθύνεται. Και σε δεύτερο στάδιο να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, κρίσιμος παράγοντας για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Όχι στο όνομα μιας συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής, όπως αυτή που υπηρέτησε με βαρύ κόστος το ΠΑΣΟΚ από το 2010 έως τον Ιανουάριο του 2015, αλλά στο όνομα του μικρού κομματικού συμφέροντος ή μάλλον του πολιτικού συμφέροντος  ενός μικρού κύκλου προσώπων» σημειώνει.

Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η σύγκριση με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ το 2015 είναι εξοργιστική.