Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις αποκαλύψεις του οικονομολόγου, Τζέιμς Γκαλμπρέϊθ ​, με αφορμή το Σχέδιο Β του Γιάνη Βαρουφάκη ζητά η ΝΔ, μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος είπε:

«Η αίτηση εξεταστικής παίρνει πλέον νέο περιεχόμενο μετά τις αποκαλύψεις και γίνεται πολιτικά ακόμη πιο επιτακτική. Αυτή η σκοτεινή περίοδος πρέπει να βγει πλήρως στο φως. Παίχτηκε το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων αυτή την περίοδο και αποτέλεσμα της η φτωχοποίηση των Ελλήνων» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε δε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πριν τρεις μήνες (30 Μαρτίου) αίτηση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο Τσίπρα – Βαρουφάκη, που στοίχισε πολλά δισεκ. στον ελληνικό λαό όπως είπε, καταγγέλλοντας απάθεια σε κυβέρνηση και πρόεδρο της Βουλής.

«Δεν είχαμε καμία αντίδραση... Έχει τρέξει μεταγενέστερο αίτημα σύστασης επιτροπής για το πολιτικό χρήμα και τα ΜΜΕ, θα επιμείνουμε, κι ας μην συζητείται από κυβέρνηση και πρόεδρο της Βουλής» τόνισε.

«Το θέμα πρέπει να γίνει αντικείμενο μεγάλης σοβαρής και εκτεταμένης συζήτησης. Η σιωπή πρέπει να προσέλθει απολογούμενη, η σιωπή είναι συνενοχή και παραδοχή ενοχής» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ενώ μέσω social media, ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε το δημοψήφισμα 2015, ως «απροκάλυπτη και ακραία εξαπάτηση ενός ολόκληρου λαού».