«Σταθερή, διαχρονική θέση δική μου και της ΔΗΜΑΡ είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών» δήλωσε, σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» τόνισε:

«Για να ανασυγκροτήσουμε την κεντροαριστερά και τον ευρύτερο χώρο και να μπορέσει να γίνει ένας ισχυρός πόλος, θα πρέπει να είναι αυτόνομος. Ένας αυτόνομος πόλος που θα χωράει την σοσιαλδημοκρατία και το μεταρρυθμιστικό κέντρο. Σε αυτή τη διαδικασία δεν χωράει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτές οι πολιτικές. Χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί ο χώρος που είναι μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΝΔ και να μην είναι κατακερματισμένος».

«Η ΔΗΜΑΡ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε προτείνει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων… Η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης υπηρετείται και από ένα σύστημα της απλής αναλογικής… Η απλή αναλογική δεν υπονομεύει την κυβερνητική σταθερότητα… Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η κοινωνία έχει αποφασίσει ότι θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας και όχι αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Από το 2009 και έπειτα, τέσσερις φορές σε καμία εκλογική αναμέτρηση δεν έχει βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να αλλοιώνουμε άλλο τη βούληση των πολιτών», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ενώ  σε συνέντευξή του στα «parapolitika fm», ο κ. Θεοχαρόπουλος, τόνισε:  

«Η ΔΗΜΑΡ σέβεται την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, όπως το ΠΑΣΟΚ σέβεται την απόφαση της ΔΗΜΑΡ»

«Απλώς εμείς θεωρούμε ότι ως πρώτη προτεραιότητα πρέπει να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών για αυτό εξάλλου το καταθέταμε και παλαιότερα ως πρόταση νόμου αυτό μόνο του για να αλλάξει ως πρώτη προτεραιότητα, διευκρίνισε.