current views are: 7

5 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση09:47

Βενιζέλος για τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ: Η κοινωνία θα γινόταν κόλαση, θα είχαμε βία

«Η κοινωνία θα γινόταν κόλαση, θα είχαμε προβλήματα βίας», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το Σχέδιο Β.

Δημοσίευση 09:47’

«Η κοινωνία θα γινόταν κόλαση, θα είχαμε προβλήματα βίας», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το Σχέδιο Β.

«Η κοινωνία θα γινόταν κόλαση, θα είχαμε προβλήματα βίας», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το Σχέδιο Β.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε:

«Οι αποκαλύψεις αυτές δείχνουν τι αποφύγαμε δηλαδή τί θα μπορούσε να έχει συμβεί στη χώρα. Η χώρα θα μπορούσε να έχει γίνει μία χώρα της Λατινικής Αμερικής και να ζήσει τη δραματική ιστορία της Βενεζουέλας έτσι στα καλά καθούμενα. Δηλαδή η χώρα είχε αρχίσει να αλλάζει κλίμα, να ανακάμπτει, να βλέπει προς την έξοδο από το Μνημόνιο από το 2014 και μετά, το 2014 ήταν ένα έτος στροφής, και όχι απλώς ξαναγυρίσαμε χρόνια πίσω, μπήκαμε βαθιά στο Μνημόνιο».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ζητήματα ελευθεριών και δημοκρατίας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κόστος της κακής διαπραγμάτευσης.

«Όχι απλώς έχουμε παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία πλήρως πια. Όχι μόνο έχουμε αναλάβει ένα κόστος λόγω της κακής διαπραγμάτευσης, το οποίο το μετρούν σε πολλά δισεκατομμύρια, σε δεκάδες δισεκατομμύρια, με διαφόρους μεθόδους, βλέπω πολλές μεθόδους υπολογισμού του κόστους της διαπραγμάτευσης, εδώ, ο κ. Regling του ESM που μας έχει δανείσει μίλησε για 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον κόστος διαπραγμάτευσης, αλλά εδώ βλέπουμε και ζητήματα ελευθεριών και δημοκρατίας. Διότι δεν εθνικοποιείς την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν αλλάζεις νόμισμα, δεν επιβάλεις αλλαγή του νομίσματος των καταθέσεων έτσι απλά με μία νομική πράξη, εδώ η κοινωνία θα γινόταν κόλαση, θα είχαμε προβλήματα βίας, προβλήματα στοιχειωδών ελευθεριών και όλα αυτά λέγονται με μία απίθανη ελαφρότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.


σχετικα αρθρα