Συμμαχίες και εμπιστοσύνη αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις συναντήσεις που έχει από χθες με διεθνείς επενδυτές στο Λονδίνο. Στόχος του προέδρου της ΝΔ, είναι αφενός να παρουσιάσει το κυβερνητικό σχεδιασμό του κόμματός του για δίκαιες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας αμέσως μετά τις εκλογές και αφετέρου να πείσει τους ισχυρούς παίκτες των διεθνών αγορών να επενδύσουν άμεσα στην Ελλάδα.

«Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, δηλαδή να πείσει τους επενδυτές, όπως αποδείχθηκε περίτρανα πρόσφατα με την υπόθεση της Cosco», έλεγε χαρακτηριστικά στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συναντήθηκε χθες με επιτελικά στελέχη της PIMCO, ενώ σήμερα έχει πρόγευμα εργασίας και τετράωρο επενδυτικό forum.

Το road show, στο πλαίσιο του οποίου ο πρόεδρος της ΝΔ συναντά τους εκπροσώπους των ισχυρότερων επενδυτικών Funds του πλανήτη, διοργανώθηκε από κοινού από τους δύο κορυφαίους θεσμικούς επενδυτικούς ομίλους της βρετανικής πρωτεύουσας Goldman Sachs και Deutsche Bank. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, o κ. Μητσοτάκης αναπτύσσει στους συνομιλητές του όλο το σκεπτικό του για την πρόταση του κόμματος με ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2%, εξηγώντας παράλληλα γιατί το πρόγραμμα που εφαρμόζεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν «βγάζει» πουθενά. 

«Θα είναι ένα σχέδιο τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό που θα εκπλήξει θετικά την ελληνική κοινωνία και τους πιστωτές μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας το ενδιαφέρον των οικονομικών οίκων, οι οποίοι, όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του, βλέπουν ένα πολιτικό αρχηγό αποφασισμένο να εφαρμόσει ταχύτατα μόλις κερδίσει τις εκλογές ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. 

Στο τραπέζι των συναντήσεων, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλά επίσης για δουλειές μέσα από δίκαιες και σωστές μεταρρυθμίσεις. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει ότι θα χρειαστούν 100 δις ευρώ επενδύσεις την επόμενη πενταετία για να δημιουργηθούν 120.000 θέσεις εργασίας ετησίως. Επιστρέφοντας αύριο το πρωί από το Λονδίνο, ο κ. Μητσοτάκης θα σταματήσει στη Φρανκφούρτη για να περάσει το κατώφλι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της, Mario Draghi και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Benoit Coeure.