Μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται να διεξαχθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής η ειδική συνεδρίαση για τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής που θα αφορά όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν έως ότου η χώρα φτάσει στο τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015.

Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια. Το τετ α τετ έγινε στο πλαίσιο της μετωπικής σύγκρουσης που έχει ανοίξει η αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι του τρόπου νομοθέτησης της Βουλής.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την ενόχλησή του για τις κινήσεις αυτές της ΝΔ, επιχειρώντας να εξηγήσει τις δικές του θέσεις και τις ενέργειες στις οποίες προέβη για την αντιμετώπιση του ζητήματος. 

Όπως είπε, αρχικά έθεσε το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να έρχονται προς συζήτηση στην Ολομέλεια και προτάσεις νόμων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια ενημέρωσε πως ήδη στη συζήτηση για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, έδωσε όλες τις αναγκαίες απαντήσεις με διάθεση αυτοκριτικής και επεξήγησης.

«Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα σε σχέση με αυτό το ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά και άφησε να εννοηθεί πως η Βουλή λειτουργεί καλύτερα σε σχέση με τη περίοδο που στη κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. «Το καμπανάκι της Δημοκρατίας καλό είναι να το χτυπάμε εκεί που πρέπει, όταν χρειάζεται και για ζητήματα που χρειάζεται», κατέληξε με νόημα.