Τη δική του απάντηση για όσα του καταλογίζονται σχετικά την κατάστρωση σχεδίου για εξόδου από το ευρώ έδωσε και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω Twitter αυτή τη φορά δείχνοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Αν οι...δανειστές μας, προετοίμαζαν σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας;» Α. Τσίπρας», είναι το νέο μήνυμα του τέως υπουργού Οικονομικών που σήμερα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο άλλοτε σύμβουλος του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Ο Γκάλμπρεϊθ στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο περιελάμβανε κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων. 

Με αιχμές για τον Γ. Βαρουφάκη εμφανίστηκαν άλλωστε χθες και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και Εξωτερικων, Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή τους στην ΕΡΤ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το δημοψήφισμα.

Απαντώντας ο Γ. Βαρουφάκης σχολιάζει:  «Το μίσος τους τιμή μου». Θυμίζοντας ότι σήμερα είναι η «επέτειος» του δημοψηφίσματος όταν το «ΟΧΙ» συγκέντρωσε 62% ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:  

Επέτειος του 62%, η τρόικα εσ. τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου.