Την πεποίθηση ότι αν είχε γίνει δημοψήφισμα το 2011, όπως είχε προτείνει, η Ελλάδα θα είχε φύγει από τα μνημόνια διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου από την Αρκαδία.
 
Ο ίδιος, επίσης, τόνισε ότι ήταν υπέρ της απλής αναλογικής και τάχθηκε υπέρ του λεγόμενου «γερμανικού εκλογικού συστήματος».
 
«Προωθούμε την ανάγκη για να υπάρχει ένα εθνικό προοδευτικό σχέδιο για τη χώρα, ριζοσπαστικών αλλαγών, που ξεπερνάνε τα αίτια και αντιμετωπίζουν τα βαθύτερα προβλήματα που μας δημιούργησαν αυτή την κρίση» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο που θα μετατρέψει την Ελλάδα από μια παρασιτική, σε μια παραγωγική οικονομία, ένα κράτος που θα απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις που υπάρχουν και εμποδίζονται από μια πελατειακή αντίληψη κράτους».
 

Επεσήμανε ότι οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, όπως η Διαύγεια, πρέπει να συνεχιστούν, γιατί μόνον έτσι «θα σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις και όχι σε δάνειες» και μπορούμε είπε, «να δώσουμε τόπο και χώρο στις περιφερειακές και τοπικές κοινωνίες, αποκεντρώνοντας εξουσίες, μαζί με πόρους, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε παραγωγική».
 
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως πρέπει οι παραγωγικές δυνάμεις να δουλέψουν μαζί. «Είμαι εδώ για να δώσω τον τόνο. Δεν πρέπει να μας πιάσει η μιζέρια, ο Έλληνας και η Ελληνίδα όταν θέλουν μπορούν. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά», τόνισε.
 
 
 
O κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα λέγοντας:
 
Αν υπήρχε μία εθνική πανστρατιά, όπως είχα ζητήσει το 2009-2010, αν είχε γίνει δημοψήφισμα το 2011 σε κλίμα συναίνεσης, θα είχαμε τώρα φύγει από τα μνημόνια, όπως έφυγε η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. 
Δείτε το βίντεο:
 

Πηγή βίντεο: Kalimeraarkadia.gr