Με τον ισχυρό άντρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπεζας Mario Draghi και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Benoit Coeure, συναντάται αυτή την ώρα στη Φρανκφούρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συζητήσει το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και να παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση του κόμματος του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που χθες και προχθές βρισκόταν στο Λονδίνο, συνεχίζοντας την προσπάθεια του για‎ συμμαχίες με διεθνείς οικονομικούς παράγοντες για την επόμενη μέρα στη χώρα, έφτασε στην έδρα της ΕΚΤ στις 11 τοπική ώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται να αναπτύξει αναλυτικά την πρόταση της ΝΔ, του 4%+2%, για μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, μικρότερα πλεονάσματα και μείωση της φορολογίας και να ανταλλάξει απόψεις για τις οικονομικές εξελίξεις, τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

‎Όπως αναμένεται να πει ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Ντράγκι, στόχος του είναι ένας τεκμηριωμένο και ρεαλιστικός κυβερνητικός σχεδιασμός με ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, για δικαιες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ο σχεδιασμός αυτός, όπως θα τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ στο ευρωπαιο κεντρικό τραπεζιτη μπορεί να οδηγήσει σε ιδιωτικές επενδύσεις 100 δισ. ευρώ στην πόμενη πενταετία ώστε να δημιουργηθούν 120 χιλιάδες θέσεις ετησίως.