Συνάντηση Μητσοτάκη- Ντράγκι για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Συνάντηση Μητσοτάκη- Ντράγκι για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Με τον ισχυρό άντρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπεζας Mario Draghi και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Benoit Coeure, συναντάται αυτή την ώρα στη Φρανκφούρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συζητήσει το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και να παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση του κόμματος του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που χθες και προχθές βρισκόταν στο Λονδίνο, συνεχίζοντας την προσπάθεια του για‎ συμμαχίες με διεθνείς οικονομικούς παράγοντες για την επόμενη μέρα στη χώρα, έφτασε στην έδρα της ΕΚΤ στις 11 τοπική ώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται να αναπτύξει αναλυτικά την πρόταση της ΝΔ, του 4%+2%, για μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, μικρότερα πλεονάσματα και μείωση της φορολογίας και να ανταλλάξει απόψεις για τις οικονομικές εξελίξεις, τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

‎Όπως αναμένεται να πει ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Ντράγκι, στόχος του είναι ένας τεκμηριωμένο και ρεαλιστικός κυβερνητικός σχεδιασμός με ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, για δικαιες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ο σχεδιασμός αυτός, όπως θα τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ στο ευρωπαιο κεντρικό τραπεζιτη μπορεί να οδηγήσει σε ιδιωτικές επενδύσεις 100 δισ. ευρώ στην πόμενη πενταετία ώστε να δημιουργηθούν 120 χιλιάδες θέσεις ετησίως.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο