Νέα σφοδρή επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης. 

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον, δεν το νοιάζει η δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει..» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.«Είναι τραπεζικά στελέχη τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ και όταν ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους θα γυρίσουν στις τράπεζες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης επέμεινε ότι οι αστικές συγκοινωνίες δεν είναι για ιδιωτικοποίηση και επανέλαβε οτι χρέος της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός τους. «Έχουμε χρέος να εξορθολογίσουμε τον χώρο των συγκοινωνιών. Είχαμε μεγάλες σπατάλες, η διαχείριση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν επιεικώς απαράδεκτη» επισήμανε.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. 

Μιλώντας στην  ΕΡΤ έκανε λόγο για «νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση, με κανάλια που θα λειτουργούν νόμιμα και με συγκεκριμένη δεοντολογία». 

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότηση στο τέλος Αυγούστου και το φθινόπωρο να υπάρχει νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση. «Από τις 11 υποψηφιότητες που υπάρχουν όσοι πληρούν τα κριτήρια θα περάσουν στη δεύτερη φάση και όσοι θα δώσουν τα περισσότερα χρήματα θα πάρουν άδεια, με τελευταίο κριτήριο το τίμημα. Προαπαιτούμενα είναι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές» αποσαφήνισε.

Αναφορικά με τον αριθμό των αδειών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «πάμε να φέρουμε τη νομιμότητα και να βαθύνουμε τη δημοκρατία. Το κοινοβούλιο αποφάσισε για τα κανάλια και οχι ο κ. Παππάς» για να προσθέσει: «θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει (τις κριτικές) αν είχαμε συναλλαγές με καναλάρχες, τράπεζες κλπ. Τότε κανείς δεν θα μας κατηγορούσε».

Επισης, ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως «οι υπάρχοντες σταθμοί λειτουργούν χωρίς νομικό πλαίσιο, ενώ τώρα έχουμε υπουργική απόφαση για ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων ανά ειδικότητα... Είναι τραγικό ότι οι υπάρχοντες σταθμοί έχουν προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης και δεν θέλουν ελάχιστο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του επίτροπου Γκ. Έτινγκερ υποστήριξε ότι «έγινε καταγγελία και λόμπινγκ συγκεκριμένων συμφερόντων στις Βρυξέλλες», σημειώνοντας πάντως, πως η Επιτροπή κάνει άριστα τη δουλειά της. «Έχουμε καλή συνεργασία και με την Επιτροπή και με την Κομισιόν» σημείωσε.