Την απόφαση να ζητήσει από τον Άρειο Πάγο την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκηθεί στην εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, έλαβε η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεαις της Βουλής.

Το αίτημα που τέθηκε από τους ΑΝΕΛ και στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που με τη σειρά τους ζήτησαν να έρθουν έγγραφα που αφορούν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και τον κ. Αγγελή.

«Η πειθαρχική δίωξη είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα, μόνο αν η ίδια θεωρεί ότι πρέπει, να το φέρει», δήλωσε για λογαριασμό της ΝΔ ο Χαράλαμπος Αθανασίου με τον Μάκη Βορίδη να κάνει λόγο για «σουρεαλισμό». Η ίδια η κ. Τσατάνη πάντως αρνήθηκε να αποκαλύψει τους λόγους της δίωξης επικαλούμενη τη μυστικότητα της διαδικασίας.

Από εκεί και πέρα ωστόσο η όλη διαδικασία θύμισε ανακριτική αίθουσα, με την πρόεδρο της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου να αναλαμβάνει το ρόλο της υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου (μεταξύ σοβαρού και αστείου το παραδέχθηκε) και να θέτει συνεχή ερωτήματα προς την εισαγγελέα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Μεταξύ των ερωτημάτων που έθεσε ήταν γιατί στην αναφορά της δεν γίνεται πουθενά λόγος για ποινικά αδικήματα του υπουργού (όπως υποστήριξε στη προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας), ενώ αναρωτήθηκε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και όχι η κ. Τσατάνη στην εκτελεστική εξουσία με την πρωτοβουλία της να τον συναντήσει στο γραφείο του.

Αξίζει να επισημανθεί πως κατά τη διαδικασία τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα της κατ' αντιπαράστασης εξέταση του αναπληρωτή πουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου με την κ. Τσατάνη, απόφαση που όμως που τελικά δεν ελήφθη.