Άγρια κόντρα στη Βουλή με φόντο το δημοψήφισμα και τον Γκάλμπρεϊθ

Άγρια κόντρα στη Βουλή με φόντο το δημοψήφισμα και τον Γκάλμπρεϊθ

«Μαχαίρια», με αφορμή το περυσινό δημοψήφισμα και τις δηλώσεις Γκάλμπρεϊθ, έβγαλαν από τα θηκάρια τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης κύρωσης Ευρωπαϊκής συμφωνίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, υπερασπίστηκε τη κυβέρνηση και είπε πως ο κ. Γκάλμπρεϊθ δεν είχε καμία θεσμική θέση την περίοδο της διαπραγμάτευσης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ανακρίβειας τα όσα έχουν ακουστεί.

«Ποιος είναι αυτός ο κύριος;» αναρωτήθηκε εμφατικά από το βήμα σημειώνοντας πως «πρόκειται για απίστευτες φαιδρότητες και ανεκδιήγητους δονκιχωτισμούς».  

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Γιάννης Βρούτσης εξαπέλυε τη δική του επίθεση λέγοντας πως «ο σύμβουλος του Βαρουφάκη έλεγε για plan Β». « Αυτό αποτελεί ανοικτή πρόκληση για τους πολίτες που σήμερα βλέπουν στην τσέπη τους την απάτη του δημοψηφίσματος».

«Δύο υπουργοί, ο Παππάς και ο Κοτζιάς έχουν πει πως ο Βαρουφάκης δεν εισηγήθηκε το plan B αλλά την αναδίπλωση, κάτι που σημαίνει πως άλλος έδωσε την εντολή», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας έτσι εμμέσως αιχμές προς τον πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, τον λόγο πήρε και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που μιλώντας για το δημοψήφισμα είπε πως η κυβέρνηση είναι περήφανη που ζήτησε από τον λαό να παρέμβει στην κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης. 

«Το δημοψήφισμα θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας. Αν οι ελίτ της Ευρώπης επιχειρήσουν να αντικαταστήσουν τη λαϊκή θέληση, τότε τα αδιέξοδα θα είναι μεγάλα», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο