«Ο ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να μάθει όλη την αλήθεια και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρεπει», δηλωσε από τη Φρανκφούρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής να προγραμματιστεί επιτέλους, τη σχετική συζήτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής που έχει ζητήσει η ΝΔ για τους πρώτους έξι μήνες του 2015

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συναντήθηκε με τον ισχυρό άντρα της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στην έδρα της Τράπεζας στη γερμανική πόλη προκειμένου να του παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ για έξοδο απο την κρίση, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, κληθείς να σχολιάσει τ‎ον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλιου.

«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν με αυξημενους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις το λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποιησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετησουν τις δικές τους μικροκομματικες σκοπιμότητες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Σήμερα είναι περισσότερο πάρα ποτέ ανάγκη, να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικους έξι μήνες του 2015. Το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπης για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων είναι σήμερα περισσότερο πάρα ποτέ επίκαιρο. Ζητώ και σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής, επιτέλους, να προγραμματιστεί τη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θυμίζω ότι έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που έχουμε καταθέσει το σχετικό αίτημα», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ντράγκι κράτησε 50 λεπτά, έγινε σε άριστο κλιμα‎ και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. «Εξήγησα στον κ. Ντράγκι, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιωσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδος και θα προσελκυσουν επενδύσεις, επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν μια πραγματική προοπτική στους νέους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα απογοητευμενοι εγκαταλειπουν την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συναντηση. 

Εξαπολυοντας επίθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «το απαραίτητο πολιτικό κλίμα και περιβάλλον για να διαμορφωθεί μια τέτοια έκρηξη στην Ελλάδα, δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής αντί να μειώσει τις δαπάνες αυξάνει τους φόρους και δυστυχώς στέλνει το λογαριασμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες».