Πολιτικές εξελίξεις σύντομα βλέπουν στη ΝΔ, καθώς θεωρούν ότι η χώρα θα συνεχίζεται να βυθίζεται λόγω των τραγικών κυβερνητικών χειρισμών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προετοιμάζεται πλέον σε τρία μέτωπα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, πρώτον, η πίεση από την πλευρά της Συγγρού προς το Μέγαρο Μαξίμου θα ενταθεί, παρά τη θερινή ραστώνη, με καθημερινές πρωτοβουλίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτική ήταν η χθεσινή ημέρα, που με αφορμή την επέτειο από το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, η ΝΔ προχώρησε σε μια σειρά κοινοβουλευτικών και μη παρεμβάσεων (ο Νίκος Δένδιας με εντολή του κ. Μητσοτάκη έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την εξεταστική για τα capital controls, ο Χρίστος Δήμας κατέθεσε ερώτηση προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το Plan X του Βαρουφάκη και η Συγγρού προανήγγειλε ότι θα ζητήσει από τους κ. Τσίπρα και Καμμένο να καταθέσουν για την περίοδο του 2015).

Δεύτερον, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα συνεχίσει τη στρατηγική των συμμαχιών, εντός και εκτός Ελλάδος και στο πλαίσιο αυτό, έπειτα από το Λονδίνο, όπου συναντήθηκε χθες και προχθές με διεθνείς επενδυτές και τη Φρανκφούρτη όπου σήμερα είδε τους Ντράγκι και Κερέ της ΕΚΤ, το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στο Ισραήλ επίσης με οικονομική ατζέντα στις αποσκευές του.

Στόχος του, τόσο στις διεθνείς επαφές του, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, είναι να «περάσει» την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ, για μείωση της φορολογίας, αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης και μείωση των πλεονασμάτων. Ο ίδιος, προκειμένου να επιτύχει χαμηλά πλεονάσματα υπόσχεται επιθετικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις 100 δις ευρώ σε μια πενταετία, που μπορούν να δημιουργήσουν 120.000 θέσεις εργασίας ανά έτος.

Ο τρίτος και άμεσος στόχος του κ. Μητσοτάκη, είναι ο εκλογικός νόμος που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση. Στη ΝΔ πίσω από την κίνηση αυτή του Μαξίμου βλέπουν συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και στέλνουν μήνυμα στα άλλα κόμματα να μη γίνουν «συνένοχοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα στελέχη της Συγγρού με την απλή αναλογική, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εγκλωβίσει τη ΝΔ, καθώς με τα σημερινά δεδομένα το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα, μάλλον θα μεταφραστεί σε κυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξηγούσε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «το επιχείρημα ότι πάμε στην απλή αναλογική γιατί η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας δεν στέκει. Κυβερνήσεις συνεργασίας έχουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με το σημερινό εκλογικό νόμο που δίνει πρόσθετες 50 έδρες στο πρώτο κόμμα. Η απλή αναλογική με τους υπάρχοντες η παρομοίους συσχετισμούς θα οδηγήσει στην συνεργασία των δύο πρώτων κομμάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, σ' αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν συνθήκες περαιτέρω ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής. «Αυτό δεν πρέπει να γίνει. Είναι ένας τακτικισμός που παραπέμπει σε αντιδεξιές αναλύσεις της δεκαετίας του '80 που δεν έχουν καμία επαφή με τις σημερινές ανάγκες της χώρας και την πραγματικότητα. Σήμερα στην κοινωνία το μόνο μέτωπο που υπάρχει είναι το αντί ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα εκφραστεί στις εκλογές σε κάθε περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.