Τη Δευτέρα στις 7:30 το απόγευμα, αναμένεται να ανακοινώσει νέα πολιτική Κίνηση ο Χάρης Θεοχάρης,  παρουσία του Αλέκου Παπαδόπουλου. Το νέο πολιτικό κόμμα θα ονομάζεται «Δημοκρατική Ευθύνη», θα κινείται στον χώρο του προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού κέντρου, και δεν θα είναι αρχηγοκεντρική.

Ο κ. Θεοχάρης, δεν θα είναι ο επικεφαλής της Κίνησης αλλά ένα από τα μέλη της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής, η οποία θα απευθύνει πρόσκληση σε όσους συμμερίζονται τις ίδιες αξίες και αρχές και συμφωνεί με τις προτάσεις που θα δοθούν στην δημοσιότητα, ώστε το φθινόπωρο να οργανωθεί η πανελλήνια συνδιάσκεψη που θα δώσει και οργανωτική μορφή στο εγχείρημα.

Για τον εκλογικό νόμο, ο κ.Θεοχάρης δήλωσε ότι:

«η κυβέρνηση είναι αδύναμη και τον φέρνει με σκοπό να μην μπορέσει να ξαναγίνει κυβέρνηση αν δεν έχει κάποιο λόγο και αυτή μέσα. Την απλή αναλογική δεν μπορώ να την ψηφίσω αυτή τη στιγμή της κρίσης αι σίγουρα δεν μπορώ να την ψηφίσω χωρίς μία συνταγματική αναθεώρηση, η οποία να επιτρέπει με απλή αναλογική να γεμίζει η Βουλή πιστά, σε σχέση με τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος και συγχρόνως η κυβέρνηση να έχει συγχρόνως σταθερότητα και να μην κινδυνεύει να πέσει. Αν δεν πετύχουμε αυτά τα δύο, η απλή αναλογική αυτή τη στιγμή είναι καταστροφική για τη χώρα».