Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρήκε τα ισοδύναμα ώστε να μην ισχύσει το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων το 2017 και το 2018 για τα ειδικά μισθολόγια, επεσήμανε ο Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως η εν λόγω ρύθμιση θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή έως τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος τάχθηκε εναντίον της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο του 2015 και σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει για το 2015 στο βιβλίο του ο καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, έκανε λόγο για περσινά "ξινά σταφύλια" παρατηρώντας:

Το βιβλίο του κ. Γκάλμπρεϊθ είναι ένα άθροισμα δημοσιεύσεων που είχε ήδη κάνει από πέρσι -εννοούμε ότι υπάρχει μια συζήτηση για να συντηρείται μια συζήτηση.

Δήλωσε δε κατηγορηματικά ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν εμπλέκονται στην πολιτική ζωή της χώρας. Εδώ μπαίνει τελεία. Δεν είναι θέμα συζήτησης».

Ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι «η συνεχής προσπάθεια και οι συνεχείς αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτικής δύναμης, είναι ότι δίνουμε τη μάχη μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί, είτε πετυχαίνουμε, είτε αποτυγχάνουμε, είτε ερχόμαστε ισοπαλία». Τέλος, επισήμανε την ανάγκη εξεύρεσης τρόπου ώστε στην εκλογική διαδικασία να συμμετέχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες του εξωτερικού.

«Είναι άλλη κατηγορία ο Έλληνας πολίτης που ζει στο εξωτερικό και άλλη ο ομογενής, ο οποίος ψηφίζει στη χώρα που έχει ενταχθεί. Είναι διαφορετικό πράγμα. Στην ουσία, με τον τρόπο που το λέει ο κ. Μητσοτάκης, θα έρχεται να επεμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας. Όμως, είναι άλλο θέμα να καθιερωθεί συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών που θα εκλέγονται από Έλληνες του εξωτερικού. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εκφράζεται αυτό το κομμάτι. Υπάρχει βέβαια και το θέμα της επιστολικής ψήφου. Αυτά τα ζητήματα μπορεί να τα βάλει στη συζήτηση που ανοίγει όποιο κόμμα θέλει, όπως επίσης το ζήτημα των εκλογικών περιφερειών», κατέληξε ο υπουργός.