current views are: 3

8 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση04:28

Στο κάδρο των ευθυνών για το «plan x» βάζει η ΝΔ τον Τσίπρα

Στο κάδρο των ευθυνών για το λεγόμενο Plan B ή Plan X έχει αποφασίσει να βάλει η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο την πλήρη αποδόμησή του, καθώς στη Συγγρού θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός είναι το μόνο χαρτί που έχει κάποια αξία ακόμη για τη συγκυβέρνηση 

Δημοσίευση 04:28’

Στο κάδρο των ευθυνών για το λεγόμενο Plan B ή Plan X έχει αποφασίσει να βάλει η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο την πλήρη αποδόμησή του, καθώς στη Συγγρού θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός είναι το μόνο χαρτί που έχει κάποια αξία ακόμη για τη συγκυβέρνηση 

Στο κάδρο των ευθυνών για το λεγόμενο Plan B ή Plan X έχει αποφασίσει να βάλει η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο την πλήρη αποδόμησή του, καθώς στη Συγγρού θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός είναι το μόνο χαρτί που έχει κάποια αξία ακόμη για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιθέσεις της Συγγρού προς το πρόσωπο του κ. Τσίπρα πρόκειται να ενταθούν, όσο πλησιάζει η 26η Ιουνίου που θα συζητηθεί το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, θέλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον χειρισμό του συγκεκριμένου ζητήματος, καθώς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να κατηγορηθούν για λαϊκισμό, ωστόσο θεωρούν ότι η δραματική κατάσταση στην οικονομία και στη χώρα, λόγω των τραγικών κυβερνητικών χειρισμών, θα δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και στους πολίτες που θα ζητά τη λογοδοσία και την τιμωρία όλων όσοι έφεραν την Ελλάδα σε αυτή τη θέση.

Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη έχουν μετονομάσει το περίφημο Plan X σε Plan T(sipras), ενώ χθες η Συγγρού προχώρησε σε ένα ορυμαγδό συντονισμένων κινήσεων με στόχο το Μαξίμου, τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο. Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπέλυε σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Βουλή η ΝΔ προχώρησε στις εξής πρωτοβουλίες:

  • Επίκαιρη επερώτηση του κ. Μητσοτάκη και σύσσωμης της ΚΟ προς τους συναρμόδιους υπουργούς, να δώσουν απαντήσεις για το «σχέδιο άμυνας» που ζήτησε από τον Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός, όπως περιγράφει στο βιβλίο του ο Τζ. Γκαλμπρέιθ και να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα.
  •  Ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ που συμμετέχουν στις Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας, προς τον Πάνο Καμμένο σχετικά με τις δηλώσεις του περί ετοιμάτητας του «δημοκρατικού στρατού» κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Άμυνας τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα.
  • Ερώτηση 42 βουλευτών (ανάμεσά τους οι Κ.Αχ. Καραμανλής, Β. Μεϊμαράκης, Γ. Πλακιωτάκης, Ν. Δένδιας κλπ) προς τον υπουργό Οικονομικών για τον «αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών».

Παράλληλα στη ΝΔ έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και στην συζήτηση για τον εκλογικό νόμο που βρίσκεται στην εξέλιξη στη Βουλή, ειδικά μετά τη νομοτεχνική βελτίωση από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Κουρουμπλή που έγινε χθες το βράδυ και «έσπασε» σε δύο ξεχωριστά άρθρα την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και τη διατήρηση του ορίου 3% για την είσοδο στην Βουλή, διευκολύνοντας το KKE να δηλώσει την στήριξή του για το πρώτο.

Από τη Συγγρού πάντως δεν μιλούν για μετεκλογικό αποκλεισμό από μια κυβερνητική συνεργασία των κομμάτων που θα υπερψηφίσουν την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ, με γαλάζια στελέχη να ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια διατύπωση από τη ΝΔ». «Εμείς καταθέτουμε πολιτικές προτάσεις . Είναι εγκληματικό λάθος η χώρα να μπει σε δίνη ακυβερνησίας» σημείωνε χαρακτηριστικά στο newpost.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος φέροντας ως παράδειγμα τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, τόνιζε πως αν εφαρμόζονταν η απλή αναλογική θα υπήρχαν δύο πιθανότητες για να σχηματιστεί κυβέρνηση: Είτε να γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει υπόβαθρο, είτε να συνεργαστούν 4 κόμματα με τις αποκλείσεις τους, πιθανότητα επίσης δύσκολο να συμβεί…  


σχετικα αρθρα