Την διαβεβαίωση ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά για τα κανάλια έδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρός της Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ. 

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη: 

Ο νόμος είναι διαβλητός, καθώς ο υπουργός Επικρατείας μπορεί να ευνοήσει όποιον ενδιαφερόμενο θέλει.  Είναι παράλογο να λέμε ότι είναι αντισυνταγματικός και πλήττει την ελευθερία του λόγου και να ισχύσει. Με το σημερινό νόμο και τη διαδικασία του διαγωνισμού που ακολουθείται είναι ξεκάθαρο ότι θα κλείσουν κανάλια. 

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι «τον κύριο Παππά που θα δώσει τις άδειες δεν θα τον ελέγξει κανένα ανεξάρτητο όργανο. Καμία Ανεξάρτητη Αρχή», ενώ πρόσθεσε ότι  «δεν υπάρχει εγγύηση της διαφάνειας της διαδικασίας, πρόσθεσε, παρατηρώντας πως όπως είναι ο νόμος και η διαδικασία, ο κ. Παππάς θα είναι γνωστής της όλης διαδικασίας του διαγωνισμού, θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει αμέσως αυτούς που θέλει να ευνοήσει και θα μπορεί να δώσει άδεια σε οποίον θέλει». 

Σε σχέση με τον εκλογικό νόμο, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί εκπροσώπηση με απλή αναλογική ώστε η επόμενη Βουλή να μην μπορεί να κάνει εξεταστική επιτροπή για τα όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Όπως υπογράμμισε:

Με απλή αναλογική θα χρειάζεται και δεύτερο κόμμα. Αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού, και παρότι καταλαβαίνουν ότι θα οδηγήσουν τη χώρα στο χάος, δεν τους ενδιαφέρει γιατί θέλουν να γλιτώσουν το Ειδικό Δικαστήριο. Έχει να κάνει με την προσωπική τους επιβίωση. Οι αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ συνιστούν πραξικόπημα. 

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές Μεϊμαράκη ότι «η κυβέρνηση έπρεπε να έχει Σχέδιο Β», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι η κυβέρνηση «μεθόδευσε επί σκοπώ τα πράγματα, όχι ότι είχε Σχέδιο Β».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε, έχει ελευθερία λόγου.