Για τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις μίλησε στο ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, αποκαλύπτοντας ότι με το ταξίδι στην Κίνα η επένδυση της Cosco από το αρχικό ποσό των 350 εκατ. ευρώ έγινε 850. 

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα: 

Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα μέχρι τέλος του 2018 να έχει οφέλη 6,2 δισ. και ως το τέλος του 2016 να έχουμε πετύχει τον στόχο των 2 δισ. Εχουμε ολοκληρώσει πολές ιδιωτικοποιήσεις τα αεροδρόμια, τον ΟΔΔΗΕ, τον Αστέρα της Βουλιαγμένης.Υπάρχουν νέες προοπτικές. Ξεκινάμε τον σχεδιασμό για παράταση του Ελ. Βενιζέλος, σχεδιασμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Προχωράμε. Θα διαμορφώνουμε συνεχώς το στόχο για να τον επιτύχουμε μέχρι το τέλος του 2018.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με την σύμβαση ανανέωσης της παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ''τα περιθώρια αλλαγών στη σύμβαση δεν είναι πολλά και αν γίνουν πολλές αλλαγές, θα πρέπει να κάνουμε νέο διαγωνισμό. Εχουμε ένα αεροδρόμιο που πάει πολύ καλά και ανεβαίνει συνεχώς και δίνοντας την παράταση να πετύχουμε ένα καλό στόχο. Θα βρούμε την ισορροπία. Οι πύλες εισόδου στην χώρα θα βελτιωθούν πάρα πολύ''.

Στην συνέχεια, ερωτηθείς από τον Τάκη Χατζή, ανέλυσε τις διαδικασίες των διαγωνισμών.

Όπως τόνισε: 

Υπάρχουν δύο κατηγορίες: Υπάρχουν διεθνείς διαγωνισμοί, σύμφωνα με τους κανόνες του εξωτερικού που κρίνουμε ποιοτικά τις εταιρείες και στη συνέχεια τις προσφορές. Όλες οι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν για να μην αυθαιρετεί κανείς. Στην άλλη κατηγορία, τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, είναι ανοιχτοί και υποβάλλουν όλοι προσφορές. Ο καθένας έχει εικόνα τι προσφέρουν οι άλλοι για να κάνουν την προσφορά του. Σε σελίδα που έχουν πρόσβαση όλοι οι συμμετέχοντες γίνεται η εκκίνηση. Αυτός που θα δώσει την πιο υψηλή προσφορά είναι ο νικητής του διαγωνισμού.

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε, τελος, στην επιτυχία του ταξιδιού στην Κίνα, καθώς όπως τόνισε '' πετύχαμε δεσμεύσεις με το λιμάνι του Πειραιά. Ενώ αρχικά ήταν να επενδυθούν 350 εκατ. ευρώ, τώρα μιλάμε για 850 εκατ. ευρώ επενδύσεις από την Cosco''.