Ως ''σχέδιο καταστροφής της χώρας με την βοήθεια αλλοδαπών ιδιωτών χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το περίφημο Plan Β στον Real Fm, τονίζοντας ότι "είναι άλλο μια χώρα να έχει σχέδιο προστασίας και άλλο μια κυβέρνηση με τη βοήθεια αλλοδαπών ιδιωτών να εκπονεί σχέδιο καταστροφής". 

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ "υπήρχε μία μεγάλη πτέρυγα την οποία όχι απλώς ανεχόταν, αλλά καθοδηγούσε ο ίδιος πρωθυπουργός".

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο:

Οταν ο κ. Τσίπρας έκανε την αναγκαστική στροφή και ευτέλισε το δημοψήφισμα που ο ίδιος προκάλεσε μετατρέποντας το "όχι” σε "ναι” και μας οδήγησε στη συμφωνία του τρίτου μνημονίου και μετά του τρίτου plus και μετά του διαρκούς μνημονίου και της παράδοσης της χώρας στη χρηματοοικονομική διοίκηση της χώρας στην τρόικα, τότε ο κ. Βαρουφάκης έφυγε, όπως έφυγαν ο κ. Λαφαζάνης και η κ, Κωνσταντοπούλου. Έφυγαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

"Άρα, συνέχισε ο ίδιος, "υπήρχε μία μεγάλη πτέρυγα την οποία υπέθαλπε, όχι απλώς ανεχόταν, αλλά καθοδηγούσε ο ίδιος πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών, σύμβουλος, κοινοβουλευτικός παράγοντας που να δρα χωρίς το ξέρει αυτός που έχει την εντολή, ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας είναι προφανές ότι έπαιζε με δύο σενάρια, είχε τα πόδια του σε δύο βάρκες και αυτό είχε ένα τραγικό αποτέλεσμα για την οικονομία της χώρας. Εχουμε πάει χρόνια πίσω, έχουμε πάει πολλά επίπεδα πίσω Το κόστος ήταν τεράστιο. 

Στην επισήμανση ότι λένε πολλοί πως ο ίδιος είναι τόσο έντονα αντί-ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει σκέψεις μελλοντικής προσέγγισης με τη Νέα Δημοκρατία, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας, λέγοντας:

Διετέλεσα αρχηγός, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι εκφράζω με έναν τρόπο πάρα πολύ καθαρό τον μεσαίο χώρο,το προοδευτικό δημοκρατικό κέντρο, την Κεντροαριστερά, τη σοσιαλδημοκρατία και επί τη βάσει των ιδεών αυτών και των αξιών αυτών και της δικής μας στήριξης πρέπει να σχηματιστεί μία κυβέρνηση, η οποία θα είναι σοβαρή, ευρωπαϊκής στρατηγικής ανασυγκρότησης της χώρας.