Ερώτηση στη Βουλή σε σχέση με την δράση των αλληλέγγυων στα hotspots, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στη Λέρο διατύπωσε ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια:

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κρούσματα ανεξέλεγκτης βίας στα hot spots των νησιών μας, με αποκορύφωμα τις χθεσινές επιθέσεις μεταναστών με τσεκούρια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων της Λέρου, στις οποίες προκλήθηκε και ο τραυματισμός ενός από αυτούς.
 
Οι εξαγριωμένοι μετανάστες ζητούσαν επιτακτικά την απομάκρυνσή τους από τη χώρα, προκαλώντας όχι μόνο ένταση, αλλά και υλικές ζημιές στα γραφεία πρώτης υποδοχής. Οι αρχικές προσπάθειες των αστυνομικών να ελέγξουν την κατάσταση απέτυχαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επέμβαση και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τους κατευνάσουν.
 
Η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει αναλόγως τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των αρμόδιων διαχειριστικών Αρχών στα νησιά, καθώς και να ελέγξει τη δράση των ‘’αλληλέγγυων’’ ομάδων οι οποίες τους υποκινούν.