Την διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται μείωση προϋπολογισμού, αντιθέτως είναι πιθανό να υπάρξει αύξηση των διατιθέμενων πόρων για τη δράση «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και της Επαγγελματικής Ζώης», διευκρινίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.

Αυτή η ανακοίνωση των τριών υπουργών έρχεται ως απάντηση σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου περί περικοπών στις δαπάνες, με συνακόλουθο αποκλεισμό δικαιούχων από το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Από την πλευρά τους, λοιπόν οι συναρμόδιοι υπουργοί τονίζουν, ότι, η τελική δαπάνη της δράσης κατά τη σχολική χρονιά 2016 - 2017, ενδέχεται να ξεπεράσει τα 175 εκατ. ευρώ, «λόγω της δέσμευσης της κυβέρνησης να χορηγηθεί το "voucher" στο σύνολο των νοικοκυριών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας και στο σύνολο των νοικοκυριών με πρόσωπα με αναπηρία, ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής επίπτωσης που μπορεί να έχει η επίτευξη αυτού του στόχου».

«Δεν ψάχνουμε για "δικαιολογίες" για να υπαναχωρήσουμε από αυτό το στόχο και θα διασφαλίσουμε την επίτευξή του», υπογραμμίζουν.

Εξηγούν επίσης, ότι, οι λόγοι που επιβάλλουν τις αλλαγές στο πρόγραμμα είναι το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη χρονιά περίπου 14.000 παιδιά από νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν έλαβαν το "voucher" καθώς και το γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές των παιδικών σταθμών.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για τη στήριξη των ωφελούμενων της δράσης είναι σταθερή και δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Τελικός κριτής μας θα είναι οι γονείς και οι εργαζόμενοι στις δομές», καταλήγει η ανακοίνωση.