Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες, με αφορμή την πρωινή δήλωση στον ΣΚΑΪ του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "υπουργός του εκμυστηρεύτηκε ότι ο σταθμός του Φαλήρου δεν θα πάρει άδεια".

Η Κουμουνδούρου, σε απάντησή της στη ΝΔ, χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "εκπρόσωπο της διαπλοκής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Η Ν.Δ. είναι αυτή που επί δεκαετίες -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- άφησαν  ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής. 

Η Ν.Δ. συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων και της επιθυμίας της να μην υπάρξει καμία νομιμότητα στο χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ. 

Είναι η ίδια που μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ  στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση. Δεν της βγήκε.

Τώρα η Ν.Δ. παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει  κανέναν.  Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει".

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, τόνιζε σε επίθεσή της στον Νίκο Παππά:

"Ο Υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής" και προσθέτει πως "η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας".

Και πρόσθετε:

"Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης.

Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης.

Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του.

Ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας".

Παππάς: Όσοι ποντάρουν στην ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, θα χάσουν

Για απροκάλυπτη στήριξη των διαπλεκομένων συμφερόντων, κατηγόρησε τη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με αιχμή τη θέση που διατυπώνουν στην πορεία υλοποίησης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η ΝΔ δια των στελεχών, του προέδρου και του αντιπροέδρου της, δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι θα αναστήσει τη ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης. Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα, τόσο διαπλεκόμενα», δήλωσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν θα συμβεί» και «ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση».

«Ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε πως «όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του, απλώς θα τα χάσουν» και «οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και υπουργών δε θα λειτουργήσουν».«Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή δύναμη», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

Γεωργιάδης: Υπουργός μου είπε ότι θα κλείσει ο ΣΚΑΪ

Την αρχή έκανε το πρωί ο κ. Γεωργιάδης που είπε ότι «πρωτοκλασάτος υπουργός» του είπε «μην ανησυχείς, ο ΣΚΑΪθα κλείσει οπωσδήποτε», έκανε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι ο νόμος για τα κανάλια «έχει φτιαχτεί για να κλείσει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ».

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι μπορεί ο ΣΚΑΙ να έχει καταθέσει έναν υπερπλήρη φάκελο, αλλά το φάκελο θα τον δει μόνο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Επισημαίνοντας αυτά τα ζητήματα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΣτΕ θα τον κρίνει αντισυνταγματικό.