Ευθεία επίθεση κατά του πρώην βουλευτή του κόμματος, Χάρη Θεοχάρη, εξαπολύει το Ποτάμι και ούτε λίγο ούτε πολύ, του ζητεί να παραιτηθεί από την έδρα που "κόντρα σε κάθε πολιτική ηθική κρατάει".

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Ο κ.Θεοχάρης όσο ήταν στο Ποτάμι έκανε όλες τις δυνατές προτάσεις. «Να ενισχύσουμε τον Τσίπρα», στην αρχή του ’15 όταν ο κ.Τσίπρας φαινόταν ανίκητος. «Να συνταχθούμε με το ΠΑΣΟΚ», όταν το ΠΑΣΟΚ πήγε καλύτερα από το Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, «Να πάμε με την Ν.Δ», όταν εκλέχθηκε αρχηγός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και τον Μάρτιο συμφώνησε με τον κ.Λεβέντη ότι «αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια Οικουμενική». Τώρα έχοντας το δικό του προσωπικό κόμμα μπορεί να επιλέξει ότι θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να ρωτήσει κανέναν. Ας πάψει όμως να ξιφουλκεί εναντίον του Κινήματος που τον έβαλε στην πολιτική και τον εξέλεξε Βουλευτή και τον Σεπτέμβριο στις εκλογές που έγιναν με λίστα και όχι με σταυρό. Κι αν θέλει να ξεκινήσει την νέα του πολιτική καριέρα με μια πράξη ευθύνης να παραιτηθεί από την έδρα που κόντρα σε κάθε πολιτική ηθική κρατάει. «Δημοκρατική ευθύνη» και «έδρα κλεμμένη» δεν πάνε μαζί.

Στη συνέχεια πάντως ήρθε η απάντηση από το περιβάλλον του κ. Θεοχάρη. Συνεργάτες του ανέφεραν πως "κατ' αρχάς ευχαριστούμε το Ποτάμι για τη διαφήμιση που μας κάνει μια μέρα πριν την εκδήλωση στο Ίδρυμα Κακογιάννης" και πρόσθεταν:

Ο κ. Θεοχάρης όταν αποχώρησε, κατηγόρησε το Ποτάμι για διγλωσσία. Τι συνέβη στη Σεβαστουπόλεως; Στέρεψαν από φαντασία; Κατηγορούν τον Χάρη Θεοχάρη για αυτά που εκείνος πρώτος κατήγγειλε την ηγεσία του Ποταμιού.

Αναρωτιόμαστε επίσης πώς ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε ως τον Φεβρουάριο του 2016 κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο έναν διπρόσωπο βουλευτή που δεν εξέφραζε την πολιτική του Κινήματος. Όσον αφορά στην έδρα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν συνέβη κάποια ανατροπή υπέρ του κ. Θεοχάρη. Τηρήθηκε απλώς η σειρά προτίμησης που είχαν δείξει οι ψηφοφόροι του Ιανουαρίου. Δεν άλλαξε εκλογική περιφέρεια μπροστά στο φόβο της μη εκλογής...

Ψυχραιμία...και καλή τύχη!