current views are: 8

10 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση13:25

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γκάλμπρεϊθ – ΝΔ: Τσίπρας και Καμμένος να δώσουν απαντήσεις για εκείνη τη σκοτεινή περίοδο

Για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας κάποιοι σχεδίαζαν και πάντως δεν απέκλειαν ακόμα και την παρουσία του Στρατού στους δρόμους, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το «plan Χ» Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στην εφημερίδα «Καθημερινή».

 

Δημοσίευση 13:25’
νεα-δημοκρατια

Για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας κάποιοι σχεδίαζαν και πάντως δεν απέκλειαν ακόμα και την παρουσία του Στρατού στους δρόμους, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το «plan Χ» Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στην εφημερίδα «Καθημερινή».

 

Για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας κάποιοι σχεδίαζαν και πάντως δεν απέκλειαν ακόμα και την παρουσία του Στρατού στους δρόμους, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το «plan Χ» Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα ζητεί αποδοχή της πρότασής της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και ουσιαστικές απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Αναλυτικά:

«Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για το ‘’plan Χ’’, την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ακόμα και την εμπλοκή του Στρατού και τις ‘’οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες του εγχειρήματος’’, όπως τώρα παραδέχεται ένας από τους βασικούς συντάκτες του σχεδίου, επιβάλλουν στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσουν, άμεσα, πλήρεις απαντήσεις και εξηγήσεις.

Επιβάλλουν προπάντων την αποδοχή της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και ουσιαστικές απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκούμε.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα και ο κ. Καμμένος μιλούσε μπροστά του για ’’δημοκρατικό Στρατό και δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις’’ που ‘’διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό’’ δεν αφήνουν πλέον αμφιβολία.

Για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας κάποιοι σχεδίαζαν και πάντως δεν απέκλειαν ακόμα και την παρουσία του Στρατού στους δρόμους.

Μετά από όλα αυτά υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να μην απαιτεί να μάθει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την σκοτεινή περίοδο;».

Γκάλμπρεϊθ: Μας ανησυχούσε η εμπλοκή του στρατού σε περίπτωση Grexit

«Μας ανησυχούσαν βαθύτατα οι πιθανές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές συνέπειες του εγχειρήματος», ήταν τα λόγια του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στην Καθημερινή.

«Ο Γιάνης μου ζήτησε να βοηθήσω στον συντονισμό μίας ομάδας που θα μελετούσε το θέμα αυτό στα μέσα Μαρτίου είχα καταλάβει ότι εφάρμοζε εντολή του πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

Ο κ. Γκαλμπρεϊθ ολοκλήρωσε την μελέτη του περί Grexit στις αρχές Μαΐου του 2015, οπότε και παρουσίασε στον Γιάνη Βαρουφάκη το πόρισμά του. 

«Αβέβαιη η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ»

Ο άτυπος σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών παραδέχεται στο βιβλίο του ότι ήταν «ασαφές» και «νομικά αβέβαιο», αν υπήρχε τρόπος να εξέλθει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, χωρίς να φύγει ταυτόχρονα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως ο Τζέιμς Γκαλμπρεϊθ διέψευσε ότι ο κ. Βαρουφάκης απειλούσε τους Ευρωπαίους με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ κατ’ εντολή του Αλέξη Τσίπρα – κάτι που ο ίδιος ο πρώην υπουργός είχε υποστηρίξει τον περασμένο Μάιο σε συνέντευξή του. 


σχετικα αρθρα