Με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Rami Hamdallah, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης είχαν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και πρόσθεσε: 

Επικεντρωθήκαμε στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος και επανέλαβα τη στήριξη της Ελλάδος σε μια λύση η οποία θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων Κρατών. 

«Επανέλαβα, επίσης, και την επιθυμία της χώρας μας να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ενώ χθες συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Reuven Rivlin.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύ θερμή συνάντηση, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για τη χώρα μας και εξέφρασε την χαρά του που η πολιτική προσέγγιση, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, είναι μια πολιτική, η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.