Ολοκληρώθηκε το μίνι υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στο τραπέζι της συνεδρίασης βρέθηκε το χρονοδιάγραμμα και οι εκκρεμότητες αναφορικά με το κυβερνητικό και το κοινοβουλευτικό έργο που πρέπει να προωθηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση.

Κυβερνητικές πηγές ως προς το θέμα του εκλογικού τόνιζαν αναφορικά με την απλή αναλογική «πως προχωράμε κανονικά», για να προσθέσουν πως «το πρόβλημα είναι στους άλλους, που είναι δέσμιοι του τακτικισμού τους».

Συζήτηση έγινε για την συνταγματική αναθεώρηση και την πορεία του σχετικού θέματος, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν, ότι θα υπάρξουν άμεσα δημόσιες πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, σχετικά με τα οποία αποφασίστηκε προετοιμασία και επόμενη σύσκεψη ειδικά για αυτό το θέμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε ενημέρωση, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, προχωρά κανονικά.

Στη σύσκεψη έγινε προγραμματισμός για την πορεία του νομοθετικού έργου. Υπάρχουν σε διάφορα στάδια προγραμματισμού ο εκλογικός νόμος, το νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες, το νομοσχέδιο για δημόσιες συμβάσεις, το νομοσχέδιο για το διαδικτυακό έγκλημα, το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.