Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντάται αυτή την ώρα στο κτίριο του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο αντρών αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το προσφυγικό, καθώς και το  ζήτημα της τρομοκρατίας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα δει και τον πρόεδρο της Κνεσέτ Γ. Εντελστάιν.

Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε στη Ραμάλα και με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Ραμί Χαμντάλα. Από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε την ανάγκη μίας λύσης που θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών, ενώ επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδας να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, που επικεντρώθηκε στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της Ελλάδος σε λύση, η οποία θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών.

«Επανέλαβα, επίσης, και την επιθυμία της χώρας μας να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νωρίτερα επισκέφτηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem και έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών:

Βαθιά συγκινημένος από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτής της τραγικής περιόδου.