Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως με τον ισραηλινό πρωθυπουργό είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν «το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ», προσθέτοντας πως «είναι μια συνεργασία αμοιβαία ωφέλιμη και για τις δύο χώρες. Μια συνεργασία η οποία εκτείνεται σε πολλούς τομείς. Δεν περιορίζεται μόνο σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας».

Επίσης, συζήτησαν για ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, «όπου υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο Κρατών».

«Ελλάδα και Ισραήλ είναι πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε:

Η εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η συνεργασία με την Κύπρο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί στη Ραμάλα με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Ραμί Χαμντάλα. Από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε την ανάγκη μίας λύσης που θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών, ενώ επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδας να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

Το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε επισκεφθεί και το Μουσείο Ολοκαυτώματος, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών:

Βαθιά συγκινημένος από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτής της τραγικής περιόδου.