Για αλλαγές που απεργάζεται εν κρυπτώ η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και οδηγούν σε «ξήλωμα» των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου και Βασίλης Κεγκέρογλου σε ερώτησή τους προς τον κ. Ανδρέα Ξανθό επισημαίνουν ότι «τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την ανησυχία των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με την επικείμενη αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του» και προσθέτουν πως:

Οι κινήσεις σας αυτές, ενώ αποδέχονται οι εργαζόμενοι ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση της Δημόσιας Υγείας, γίνονται χωρίς τη συμμετοχή ή έστω την ενημέρωσή τους. Οι όποιες ενέργειες σας μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, όπως φαίνεται και από την πληθώρα των εγγράφων του Συλλόγου των εργαζομένων προς τη Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, λόγω της ενδεχόμενης απώλειας των εργασιακών τους δικαιωμάτων, τα οποία υπονομεύονται από τις τακτικές αποκλεισμού τους από οποιαδήποτε διαβούλευση και συμμετοχή στη διαδικασία αλλαγής του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ρωτούν τέλος:

Έχει συσταθεί επιτροπή η οποία έχει επιφορτιστεί με την κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΕΕΛΟΝΟ. Αν ναι, εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι; Ποια τα μέλη της και με ποια απόφαση Υπουργού ή  του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεστήθη;  Έχει γίνει μέχρι σήμερα αξιολόγηση για τη διαπίστωση ύπαρξης πλεονάζοντος προσωπικού στο ΚΕΕΛΠΝΟ;».