current views are: 6

12 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση04:22

Ο Μητσοτάκης ποντάρει στο ευρωπαϊκό αντιπολιτευτικό μέτωπο

Στη συνοχή του ευρωπαϊκού αντιπολιτευτικού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση, ποντάρουν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ψηφοφορίας για τον νέο εκλογικό νόμο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. 

Δημοσίευση 04:22’

Στη συνοχή του ευρωπαϊκού αντιπολιτευτικού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση, ποντάρουν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ψηφοφορίας για τον νέο εκλογικό νόμο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. 

Στη συνοχή του ευρωπαϊκού αντιπολιτευτικού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση, ποντάρουν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ψηφοφορίας για τον νέο εκλογικό νόμο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο newpost.gr, στόχος του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι απλά να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση την επομένη των εκλογών, βάζοντας προσκόμματα στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, αλλά και να αποδείξει μέσα από την ψήφιση του νόμου, ότι υπάρχει ρήγμα στο ευρωπαϊκό μέτωπο.

Στο πλαίσιο αυτό από τη Συγγρού μιλούν για πολιτικό κυνισμό από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς όπως τόνιζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη «ο κ. Τσίπρας επιδίδεται αυτή τη στιγμή σε έναν αδίστακτο πολιτικό καιροσκοπισμό σε βάρος του πραγματικού συμφέροντος της χώρας, που πρέπει να κυβερνηθεί και όχι να πολυδιασπαστεί ακυβέρνητη».

Μάλιστα τα στελέχη της ΝΔ κάνουν λόγο για «συνειδητό πολιτικό έγκλημα» το οποίο όπως λένε «δεν θα οφείλεται ούτε σε λάθη, ούτε σε αυταπάτες». Πιο συγκεκριμένα το γαλάζιο επιτελείο βλέπει μια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να εγκλωβίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να τα δεσμεύσει για την επόμενη μέρα, δεδομένου ότι δύσκολα μπορεί να ψηφίσει κάποιο κόμμα σήμερα την κατάργηση του bonus και την επομένη των εκλογών να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση υπό τη ΝΔ, αν είναι πρώτο κόμμα.

«Όσοι συμπράξουν δεν θα έχουν το άλλοθι της άγνοιας. Το έγκλημα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν αφήσουμε τους εμπνευστές του, μόνους παρέα με τη Χρυσή Αυγή», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω του newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου.

Σε επίπεδο ρητορικής οι κινήσεις που πρόκειται να γίνουν στις επόμενες ημέρες από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα εντάσσονται στη «μάχη κατά του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού», με τον κ. Μητσοτάκη να συνεχίζει την προσπάθεια του για να ενισχύσει την κυβερνησιμότητα της ΝΔ, με δράσεις που θα σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών. 

Στη λογική αυτή διοργανώθηκε σήμερα και η συνέντευξη τύπου του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής  Λευτέρη Αυγενάκη, του Εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Κουμουτσάκου και των επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος για τη δράση «Κανένας στο περιθώριο», με στόχο την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τις πρώτες επισκέψεις στελεχών της ΝΔ σε δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα και την ανάπτυξη των επόμενων βημάτων της δράσης.
 


σχετικα αρθρα