Την πεποίθηση ότι η απλή αναλογική χρειάζεται ανθρώπους που βάζουν πάνω απ΄ όλα την Ελλάδα διατύπωσε σήμερα στο Πρακτορείο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς θεωρεί ότι ''έχει σκοπιμότητα''. 

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τάχθηκε, μάλιστα, κατά της απλής αναλογικής λέγοντας ότι, σήμερα, πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ανάλογο εκλογικό σύστημα γιατί, όπως είπε, για να εφαρμοστεί χρειάζεται πολιτικούς που θα μπορούν να συμφωνήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό:

Το 1952 ο Πλαστήρας που ήταν τότε πρωθυπουργός κατήργησε την απλή αναλογική και έτσι εξελέγη πρωθυπουργός ο Παπάγος. Και αυτό γιατί η απλή αναλογική χρειάζεται ανθρώπους που βάζουν πάνω από όλα την Ελλάδα. Συζητάμε λοιπόν πράγματα που έχουν λυθεί στο παρελθόν.

Συμπλήρωσε, δε, ότι η απάντηση στο ερώτημα να εφαρμοστεί η απλή αναλογική είναι ΝΑΙ με την προυπόθεση να μπορούν αν συμφωνήσουν οι πολιτικοί για την πατρίδα κάτι το οποίο -κατά την εκτίμησή του- δεν είναι εφικτό.

Ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ υποστήριζε την απλή αναλογική και τώρα λέει ΟΧΙ απήντησε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για απλή αναλογική έγινε τότε που η χώρα έμπαινε στα Μνημόνια.

«Τώρα που η χώρα έχει παραδοθεί για 100 χρόνια όλα έχουν "λυθεί" αρνητικά.Τι θα κάνει μία κυβέρνηση απλής αναλογικής; Θα καταργήσει αυτά που έχουν ψηφιστεί;» αναρωτήθηκε.

Επιπλέον υποστήριξε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει αλλάξει τον εκλογικό νόμο τον Σεπτέμβριο και να πάει με απλή αναλογική και όχι να κάνει χρήση του μπόνους των 50 εδρών για δεύτερη φορά και για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης γιατί εκτιμά ότι έχει σκοπιμότητα.

Τέλος, στην ερώτηση για την διαφοροποίηση του κυρίου Θεοχαρόπουλου δήλωσε ότι δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα και καμμία ρωγμή από την απόφαση του να διαφοροποιηθεί και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ έγινε Δημοκρατική Συμπαράταξη για να προσελκύσει και άλλα κόμματα και όχι μόνο τη ΔΗΜΑΡ.