Την δυσαρέσκειά του για την πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση για την απλή αναλογική διατύπωσε στο ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος.

Σε σχέση με την κατάσταση στην οικονομία ο κ. Κύρτσος τόνισε ότι ''οι ξένοι ενδιαφέρονται για μεταρρυθμίσεις. Θεωρούν ότι έτσι όπως είναι η οικονομία δεν θα υπάρξει ανάκαμψη αν δεν υπάρξουν κάποιες αλλαγές, όπως ιδιωτικοποιήσεις, μεταβολές στη δημόσια διοίκηση και σε άλλους τομείς''. 

Εξέφρασε, δε, την απαισιοδοξία του για την ανάκαμψη της οικονομίας τονίζοντας ότι ''είμαστε καταδικασμένοι να μετράμε αν υπάρχει πλεόνασμα. Εχουμε πέσει σε ένα τέλμα και δεν ξέρουμε πως θα βγούμε από αυτό''.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πρόταση για την ανάκαμψη της οικονομίας, ωστόσο είναι δύσκολη και δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Τόνισε δε ότι για να αρχίσει να αποδίδει η πολιτική θέλει 1 - 1 εναμισι χρόνο και υπάρχει ένας βασικός, μεγάλος αντίπαλος, η απογοήτευση του λαού ''.

Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο:

Δεν αντέχει ο κόσμος. Δεν ξέρω αν υπάρχει διέξοδος. Η θέση η δική μας είναι δύσκολη.

Τέλος, ο ίδιος μίλησε απαξιωτικά για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική

Οσο πιο κοντά πηγαίνεις στην απλή αναλογική, τόσο πιο κοντά είσαι στην πολιτική παράλυση. Θα ήθελα σοβαρό διάλογο. Το Bonus είναι τρελό.

Eίναι παράλογο να αποκλείουμε τους έλληνες του εξωτερικού και να έχουμε θηριώδεις περιφέρειες. Τώρα βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι δεύτερος και καταϊδρωμένος και κάνει ένα σύστημα το οποίο να ευνοεί τον δεύτερο.