current views are: 4

12 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση09:15

Παρέμβαση Τσίπρα για το ΕΚΑΣ – Τι ζήτησε από τους υπουργούς

Άμεση παρέμβαση υπέρ των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr. 

Δημοσίευση 09:15’

Άμεση παρέμβαση υπέρ των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr. 

Άμεση παρέμβαση υπέρ των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr

Για το λόγο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει συσκέψεις -και στο Μέγαρο Μαξίμου-  για τα ισοδύναμα εκείνα μέτρα, που θα μπορούσαν να αναπληρώσουν την απώλεια, ένω έχουν πέσει και οι πρώτες προτάσεις στο τραπέζι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή. Θα μπορούσαν, επί παραδείγματι, οι συνταξιούχοι αυτοί να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη. Σχετικές δηλώσεις έχει κάνει και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.  Ενώ σε δεύτερο χρόνο, θα μπορούσαν να ενταχθούν και στα κοινωνικά προγράμματα που εκπονεί η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. 

Το, κοινωνικό και πολιτικό, πρόβημα είχε εντοπιστεί εδώ και καιρό στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και μία εβδομάδα περίπου, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Πάνος Ρήγας, που μετέχει σε όλες τις συσκέψεις, ζητούσε, εν είδει… λαγού, από την κυβέρνηση να βρει τρόπους αναπλήρωσης των απωλειών. 

Το θέμα αυτό, αλλά όχι μόνον αυτό, εκτιμάται πως θα απασχολήσει την απογευματινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ θα ασχοληθεί μόνο με διαδικαστικά ζητήματα του Συνεδρίου (ενδέχεται να μην παραστεί καν ο Αλ. Τσίπρας). Τα θέματα του εκλογικού νόμου (με έμφαση στο κατώφλι του 3%) και της Συνταγματικής Αναθεώρησης (με… αγκάθι εδώ, την απευθείας από το λαό,  εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας) είναι στο κυρίως μενού της συνεδρίασης. Και μαζί, η επίσημη έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου και η προετοιμασία του κόμματος για το Συνέδριο τον ερχόμενο Οκτώβριο.


σχετικα αρθρα