Σε εκλογική ετοιμότητα η Συγγρού - Κουμουτσάκος στο Newpost: Δεν μπαίνουμε στα τερτίπια της κυβέρνησης

Σε εκλογική ετοιμότητα η Συγγρού - Κουμουτσάκος στο Newpost: Δεν μπαίνουμε στα τερτίπια της κυβέρνησης

Απορρίπτει καθε σενάριο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που δια στόματος του γραμματέα το κόμμα διανύει προεκλογική περίοδο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος​, μιλώντας στο Newpost, είπε σχετικά με τα δύο νέα πιθανά σενάρια που έχει βάλει στο τραπέζι το Μαξίμου για τον εκλογικό νομο:

"Εμείς δεν μπαίνουμε σε συζητήσεις, τερτιπια και παζάρια, έχουμε καταθέσει τη θέση μας, που λέει ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να ανταποκρίνεται σε αναλογικότητα και κυβερνησιμότητα. Ο παρών νόμος τα εξασφαλίζει για αυτό συζητάμε δύο ζητήματα μόνο, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και κατάτμηση μεγάλων περιφερειών. 

Ο κ. Κουμουτσάκος σχετικά με το όριο του 3% είπε πως «ένα πολιτικό έγκλημα που είναι να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία, όπως είπε και ο υπουργός εσωτερικών, δεν πρέπει να εξελιχθεί σε εθνικό εγκλημα».

Ερωτηθείς ο γραμματέας του κόμματος αν στη ΝΔ βλέπουν σύντομα εκλογές ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε: 

«Για μας είναι προεκλογική περίοδος. Αλλά η προσπάθεια δεν σταματά. Ναι, πιστεύουμε ότι σύντομα ο λαός θα κληθεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στους κ. Τσίπρα και Καμμενο»

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο