Απορρίπτει καθε σενάριο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που δια στόματος του γραμματέα το κόμμα διανύει προεκλογική περίοδο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος​, μιλώντας στο Newpost, είπε σχετικά με τα δύο νέα πιθανά σενάρια που έχει βάλει στο τραπέζι το Μαξίμου για τον εκλογικό νομο:

"Εμείς δεν μπαίνουμε σε συζητήσεις, τερτιπια και παζάρια, έχουμε καταθέσει τη θέση μας, που λέει ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να ανταποκρίνεται σε αναλογικότητα και κυβερνησιμότητα. Ο παρών νόμος τα εξασφαλίζει για αυτό συζητάμε δύο ζητήματα μόνο, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και κατάτμηση μεγάλων περιφερειών. 

Ο κ. Κουμουτσάκος σχετικά με το όριο του 3% είπε πως «ένα πολιτικό έγκλημα που είναι να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία, όπως είπε και ο υπουργός εσωτερικών, δεν πρέπει να εξελιχθεί σε εθνικό εγκλημα».

Ερωτηθείς ο γραμματέας του κόμματος αν στη ΝΔ βλέπουν σύντομα εκλογές ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε: 

«Για μας είναι προεκλογική περίοδος. Αλλά η προσπάθεια δεν σταματά. Ναι, πιστεύουμε ότι σύντομα ο λαός θα κληθεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στους κ. Τσίπρα και Καμμενο»