Όλα είναι έτοιμα για τη μετακόμιση της Νέας Δημοκρατίας από το κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού 340 στα νέα γραφεία που θα βρίσκονται στην οδό Πειραιώς 62.

Οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη πακετάρουν τα πράγματά τους και η μετακόμιση έχει προγραμματιστεί να γίνει από τις 5 έως τις 15 Αυγούστου, με τις τελευταίες λεπτομέρειες να καθορίζονται αυτή την ώρα.

Το κτίριο όπου θα στεγαστούν τα νέα γραφεία της ΝΔ

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος είχε δεσμευτεί να μεταφερθούν τα κεντρικά γραφεία σε φθηνότερο κτίριο σε μια πιο υποβαθμισμένη περιοχή. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΝΔ το 2011 έφυγε από την ιστορική της έδρα, την οδό Ρηγίλλης 18 που είχε επιλέξει να στεγάσει τα γραφεία του κόμματός του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το 1975.

Η ΝΔ νοικιάζει, ύστερα από πρωτοβουλία του τότε γενικού διευθυντή της Τιμολέοντος Λούη, το νεοκλασικό από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Τον Δεκέμβριο του 1981 εκλέγεται στην Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Αβέρωφ. 

Μετά την εκλογή του Μ. Εβερτ στην ηγεσία της ΝΔ το 1993, η Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης μετονομάζεται σε Αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». 

Το 1997 ο -τότε - νέος πρόεδρος της ΝΔ  Κ. Καραμανλής αναζητεί νέα γραφεία, αλλά το σχέδιο ναυαγεί. 

Το 2011 η ΝΔ εγκαταλείπει το νεοκλασσικό της Ρηγίλλης και μετακομίζει για τα νέα σύγχρονα γραφεία επί της Λεωφ. Συγγρού. Ταυτόχρονα αλλάζει και το σήμα του κόμματος. 

Η νέα έδρα - επί της Πειραιώς  - θα είναι η τρίτη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης