Ο πρόεδρος της Κνεσέτ στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Κνεσέτ στην Ελλάδα

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στη χώρα μας ο πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου (Κνέσετ). 

Ο Γιούλι-Γιόελ Εντελστέιν θα παραμείνει στην Ελλάδα από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νίκου Βούτση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας, κατά την παραμονή του, ο κ. Εντελστέιν θα συναντηθεί με τον κ. Βούτση και θα απευθύνει ομιλία, σε κοινή συνεδρίαση, στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της Κνέσετ θα γίνει επισήμως δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Κνέσετ γεννήθηκε το 1958 στην Ουκρανία. Είναι πρώην «refusnik», ο οποίος μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1987. Πρωτοεξελέγη στην Κνέσετ το 1996 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς βουλευτής. Στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Μετανάστευσης και υπουργός Δημόσιας Διπλωματίας και Θεμάτων της Διασποράς.

Ο κ. Εντελστέιν ανήκει στο κόμμα Λικούντ. Είναι πρόεδρος της Κνέσετ από τον Φεβρουάριο του 2013. Μιλά εβραϊκά, αγγλικά, και ρωσικά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο