Την ανάγκη για ''αντισχέδιο'' της ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ''Εθνικής Ενότητας'', Τάκης Μπαλτάκος στο ''Ακραίως'', τονίζοντας ότι το ''bonus των 50 εδρών είναι διαστροφή και διαστρέβλωση της δημοκρατίας''.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο:

Δεν το θεωρώ σημαντικό το 3% να γίνει 2,5%. σημαντικό είναι το bonus των 50 ευρώ. Αν αυτό καταργηθεί θα έχουμε πλήρη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Δεν θα υπάρχει ποτέ περίπτωση μονοκοματικής κυβέρνησης με τον νέο εκλογικό νόμο αλλά θα μπορεί να υπάρχει κυβερνησιμότητα. 

Όπως, δε, τόνισε χαρακτηριστικά: ''Με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις επτωχεύσαμε''. 

Ο κ. Μπαλτάκος συμπλήρωσε, επίσης, ότι ''η πρόταση της Γεννηματά είναι λογική πρόταση, ωστόσο η κυβέρνηση αυτή δεν ήρθε για να αποτελέσει παρένθεση. Θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία για να φέρουν μια αλλαγή πολιτική''. 

Πρόσθεσε δε, ότι ''Το συν 50 είναι διαστροφή και διαστρέβλωση της δημοκρατίας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρει τις 200 ψήφους θα είναι εύκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να το αντιπαλέψει. Θα πιέσει πολύ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν για να μην μπει στη μέση η Νέα Δημοκρατία''. 

Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη για ''αντισχέδιο της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ'', τονίζοντας ότι αν δεν το κάνει θα περάσει σε δεύτερη μοίρα μόνιμα, ενώ πρόσθεσε ότι 

''η ΝΔ δεν θα συνδράμει σε κυβερνητική θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ'''.