Σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου κινείται πλέον η ΝΔ, όπως δηλώνουν δημόσια και τα στελέχη της Συγγρού, καθώς εκτιμούν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. «Ναι, πιστεύουμε ότι σύντομα ο λαός θα κληθεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στους κ. Τσίπρα και Καμμενο», σημείωσε χθες χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, όταν κλήθηκε να μεταφέρει την εκτίμηση της ΝΔ για το χρόνο των εκλογών.

Ενδεικτικό είναι και το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος αύριο με φόντο την ψήφιση του εκλογικού νόμου στις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια, έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα στις 12 το μεσημέρι, ενώ σήμερα μιλά σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής για το κλίμα και την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Παράλληλα συνεχίζει και τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων (σήμερα βλέπει τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των ενστόλων) προκειμένου να έχει τις προτάσεις τους για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ το οποίο θα παρουσιάσει ο ίδιος το Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε όμως ο πολιτικός χρόνος, είναι τεράστιος, όπως λένε τα στελέχη της Συγγρού.

Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, που στο επόμενο εικοσαήμερο πρόκειται να μετακομίσει μαζί με όλο τον κομματικό μηχανισμό στα νέα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς 62, έχει το βλέμμα στραμμένο στην ψήφιση του εκλογικού νόμου, με τον πρόεδρο του κόμματος να ξεκαθαρίζει αύριο από το βήμα της Κ.Ο. σχετικά με τα σενάρια που έχει βάλει στο τραπέζι το Μαξίμου για να προσελκύσει ψήφους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πως η ΝΔ έχει καταθέσει τη θέση της και δεν μπαίνει σε συζητήσεις, τερτίπια και παζάρια.  

Στη ΝΔ πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κυβερνητικού «ατυχήματος» στο επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός, όπως λένε ότι η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει πως παρά τις μεμονωμένες διαφοροποιήσεις, στην δεύτερη τουλάχιστον θητεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το κυρίαρχο κριτήριο εκ μέρους των βουλευτών της είναι η κατά το δυνατόν παράταση της θητείας της κυβέρνησης. 

«Οι 500 περίπου τροπολογίες, μέσα σε 17 μόλις  μήνες, για εξυπηρετήσεις «ημετέρων» κυρίως, δείχνουν την κυρίαρχη φιλοσοφία του κυβερνώντος συνασπισμού. Από την άλλη πλευρά, όταν ο αριθμός των βουλευτών οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση ανέρχεται στους 153 μόλις, οπότε τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί» έλεγε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ενόψει και της δεύτερης αξιολόγησης που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, με τις αλλαγές στα εργασιακά.