Τροπολογίες που θα περιέχουν ρυθμίσεις για τη ψήφο των ομογενών, ενώ το ''σπάσιμο'' της Β' Αθήνας σε τρεις περιφέρειες κατέθεσε πριν από λίγο η Νέα Δημοκρατία.

 Με τον τρόπο αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει τη δική της πρόταση πάνω στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, απαντώντας έτσι και αιτιάσεις τόσο του  υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή όσο και των μερικότερων κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο του εκλογικού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση ενώ υπάρχει η διάταξη για την ψήφο στα 17 χρόνια, δεν υπάρχει - τουλάχιστον ακόμα- διάταξη για ψήφο στους ομογενείς. 

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας, ο  Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Αττικής,  κ. Μάκης Βορίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα, τροπολογία στον εκλογικό νόμο - που συζητείται στην Επιτροπή ακόμα - με την οποία ζητά, ουσιαστικά, από την Κυβέρνηση να την αποδεχθεί, προκειμένου να νομοθετηθεί το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού αφενός και δεύτερον να κατατμηθεί η εκλογική Περιφέρεια της Β’ Αθηνών σε τρεις επιμέρους εκλογικές Περιφέρειες. 
 
Αυτά είναι σημεία στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει - εάν συμφωνεί  και η Κυβέρνηση - ευρεία συναίνεση. Είναι σημεία τα οποία έθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Είναι σημεία τα οποία είναι θετικά και θα μπορούσαν άμεσα να ισχύσουν. 
 
Αντιθέτως, η Κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας επιλέγουν μία διχαστική πολιτική σε ζητήματα στα οποία υπάρχει σφοδρότατη διαφωνία και αντίρρηση, όπως είναι το θέμα της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και βεβαίως της μείωσης του ορίου ηλικίας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. 
 
Εδώ, λοιπόν, φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις όλων. 
 
Η Νέα Δημοκρατία συμβάλλει θετικά, δημιουργικά, με προτάσεις που μπορούν να αποκτήσουν ευρεία συναίνεση. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει σε ένα λόγο διχαστικό και διαιρετικό, για μεγάλα ζητήματα, που κανονικά θα έπρεπε να ενώνουν και όχι να διχάζουν.

Δείτε τις τροπολογίες εδώ