ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων για την καθυστέρηση της δίκης της Siemens

ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων για την καθυστέρηση της δίκης της Siemens

Ευθύνες σε αυτή αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις επέρριψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σε σχέση με την καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης Siemens.

Σύμφωνα με τον κ. Παφίλη:

 Είναι τεράστιες οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, γιατί η υπόθεση Siemens έφτασε στο στάδιο της εκδίκασης με μεγάλη καθυστέρηση, η οποία σήμερα δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων.

Πέρα από το δικαστικό μέρος της υπόθεσης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση μη ουσιαστικής διεκδίκησης από τη Γερμανία των αποζημιώσεων, από τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα, καθώς και άλλες γερμανικές εταιρείες. Αυτές τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες προσπαθούν να κρύψουν σήμερα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορτώνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το ΚΚΕ, οι βαρύγδουπες διακηρύξεις περί κάθαρσης, διαλεύκανσης των σκανδάλων και της διαφθοράς, καταλήγουν στο κουκούλωμα, γιατί η διαφθορά είναι συνυφασμένη με το ίδιο το σύστημα, που βρίσκει δικλείδες ασφαλείας ή στην καλύτερη περίπτωση «θυσιάζει» κάποιους για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο