Οι θέσεις του Ποταμιού είναι θέσεις αρχής και όχι ευκαιριακές, σχολίασε ο Δημήτρης Τσιόδρας, με αφορμή τις διαρροές που φέρεται να διακινούνται από τη κυβέρνηση για την ψήφιση του εκλογικού νόμου.
 
«H κυβέρνηση συνεχίζει στο ίδιο βιολί. Μέσω διαρροών και δηλώσεων ψάχνει για πρόθυμους να υπηρετήσουν τα μικροκομματικά σχέδιά της. Βλέποντας, λοιπόν, ότι δεν συγκεντρώνει τον αριθμό των 200, αρχίζει νέα μαγειρέματα, προσπαθώντας να δει "πού θα κάτσει η μπίλια"», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό την ολοκληρωμένη πρότασή του, που εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα από το σημερινό σύστημα και δημιουργεί προϋποθέσεις κυβερνησιμότητας.
 
«Πρόσφατα, μάλιστα, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογίες για αναλογικό bonus στο πρώτο κόμμα, για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και την ψήφο στα 17. Έχει δείξει στη διαδρομή του ότι δεν σηκώνει "σημαίες ευκαιρίας", δεν μπαίνει σε παζάρια, ούτε σε παιχνίδια παρασκηνίου», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.