Για μεθόδευση στην υπόθεση της Siemens κατηγορούν ευθέως τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ μέμφονται συγχρόνως το πολιτικό σύστημα «που έχει φάει από τη Siemens» ότι λειτουργεί ως ...ασπίδα υπέρ του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.

Στη συνομιλία που είχαμε με την κυβερνητική πηγή, αφού ξεκαθάρισε ότι εξ αρχής οι μεταφράσεις που ζητήθηκαν, παραδόθηκαν, δείχνει τον κ. Ντογιάκο, διατυπώνοντας το εξής χαρακτηριστικό ερώτημα: «Είναι είτε παράλειψη είτε μεθόδευση». Ακόμη πιο αποκαλυπτική όμως είναι η απάντηση στο ρητορικό, όπως αποδεικνύεται, ερώτημα: «Είναι πολύ καλός νομικός ο κ. Ντογιάκος για να έχει κάνει παράλειψη».

Στη συνέχεια ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απευθύνει βαρύ «κατηγορώ» στο «πολιτικό κατεστημένο, που έχει φάει από τη Siemens και τώρα έχει βγει να καλύψει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών».

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρονται ονομαστικά στην Ντόρα Μπακογιάννη που «είχε σχέσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο», θυμίζουν ακόμη τον τρόπο διαφυγής «με διπλωματικά διαβατήρια» των κ.κ. Χριστοφοράκου και Καραβέλα, ενώ από το «κατηγορώ» δεν γλιτώνει ούτε το ΠΑΣΟΚ, «που έπαιρνε λεφτά μέσα σε μαύρες σακούλες». «Και τώρα όλοι αυτοί ζητούν τα ρέστα από την κυβέρνηση», συμπεραίνει η ίδια πηγή.

«Το κάνουν για να καλύψουν τη μεθόδευση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Δείχνουν με τη σπουδή τους τις ευθύνες τους. Και προσπαθούν να ξεπλύνουν τον εαυτό τους και τα άπλυτά τους από το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Μεταπολίτευση και μετά», υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ενημέρωσε νωρίτερα τον πρωθυπουργό ότι έχει ήδη ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για το τι έγινε στο τελευταίο επεισόδιο της Siemens.