Σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη και του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. 

Όλα άρχισαν όταν ο Γιάννης Ραγκούσης σχολιάζοντας ρεπορτάζ του Newpost για κατάργηση του ΑΣΕΠ σε προσλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήλωνε:  "Μετά τη Διαύγεια, η Κυβέρνηση Τσίπρα πλήττει και το ΑΣΕΠ γυρίζοντας τη χώρα σε δεκαετίες Μαυρογιαλούρου, καταργώντας τη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που καθολικά καθιέρωσε ο "Καλλικράτης".

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, απάντησε στον πρώην υπουργό, Γιάννη Ραγκούση: 

«Ο κ. Ραγκούσης αντί να μιλά για φαύλους και ‘μαυρογυαλούρους’ αιρετούς της αυτοδιοίκησης, καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του». 

Τον καλεί δε «να απολογηθεί καταρχήν για το ρόλο και τις ευθύνες του στην κατάρρευση της χώρας, γιατί φαίνεται ότι ξεχνά πως υπήρξε κορυφαίο πολιτικό στέλεχος σε ένα φαύλο και κομματοκρατούμενο πολιτικό σύστημα, που στήριζε όλα τα προηγούμενα χρόνια την ύπαρξη του στον εξωτερικό δανεισμό της χώρας και τις πελατειακές σχέσεις».

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Γιάννης Ραγκούσης, αντέδρασε στα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, και δήλωσε:«Ιδού, λοιπόν, ποιος είναι πίσω από την κατάργηση του ΑΣΕΠ στους δήμους. Αυτοαποκαλύφθηκε μόνος του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης. Είναι, πλέον, υποχρέωση του κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση. Καλύπτει ή όχι την πολιτική Πατούλη για την κατάλυση της αξιοκρατίας στην αυτοδιοίκηση;».